De fiets brengt je verder. Door landgrenzen en taalgrenzen. Over heuvels, door dalen, velden en bossen. Op de fiets verleg jij je grenzen. Op eigen kracht of een beetje E-hulp. Toch fietsen we steeds met z’n allen op dezelfde routes en paden. En er is zoveel meer te ontdekken. Als kenners van de regio slaan Limburg Cycling en Grimpeur de handen ineen. Samen maken we fietsroutes door Limburg die zich niet houden aan grenzen. Fietsroutes die verder gaan.

Grimpeur_Fietsroute_Cauberg-Voerstreek-Cauberg

Cauberg-Voerstreek-Cauberg

Vanaf de top van de Cauberg naar het dak van de Voerstreek.

De route start op een speciale locatie. De top van de Cauberg! Bij Landal Kasteeldomein De Cauberg, het park dat wielersport ademt en waar de klasbakken uit het profpeloton graag vertoeven. Maar dit keer laten we de hoogtemeters van de Cauberg achter ons. Die worden al genoeg geoogst. Wij zetten koers richting het Zuid-Limburgse grensgebied. Waar onontdekte hellingen op je wachten!

Startlocatie: Valkenburg
Route: 85 km | 1050 hm | Moeilijkheid 4/5

Grimpeur_Fietsroute_Meinweg

Dwars door de Meinweg

Met de gravelbike door naaldbossen, veldwegen, heide en veengebied.

Ten oosten van Roermond ligt een ongerept natuurgebied vol schitterende paden, niet toegankelijk voor de racefiets, maar perfect voor de razend populaire gravelbike. Limburg Cycling en grimpeur.nl gaan samen op pad in Nationaal Park De Meinweg, en laten je deze mooie streek graag ontdekken met een fietsroute vol naaldbos, veldwegen, heide en veengebied.

Startlocatie: Herkenbosch
Route: 66 km | 400 hm | Moeilijkheid 2/5

Bekijk alle routes van Grimpeur

Routes voor beginnende en getrainde wielrenners, vlak of met veel hoogtemeters.