Dit is een prachtige rit om in het voorjaar te doen. De Route start vanuit Sittard. Vanaf het vertrekpunt fiets je langs weilanden over glooiende wegen. De omgeving is open en levert mooie vergezichten op. Als er wat wind staat is dit een pittige opwarmer. Onderweg rijd je langs Bingelrade en Schinveld en maakt al een klein uitstapje door het Duitse Hillensberg.

In Rimburg krijg je de eerste beklimming voor de wielen. Na een stukje door het nostalgische dorpje te hebben gereden sla je rechtsaf de Lindegracht op. Sierlijk kronkelt deze weg zich omhoog door het bos. Over 600 meter overbrug je een hoogteverschil van 35 meter. Het steilste gedeelte van de Lindegracht is 9%. Hierna daal je af via de Hoolgrub en fiets je Rimburg weer uit richting het Duitse Aken.

Ik heb deze route eind april gereden en dat is zeker aan te raden. Als je aankomt in de omgeving van Aken wordt je getrakteerd op een gele verrassing. De Koolzaadvelden in deze omgeving staan dan in volle bloei. De gele kleur spat ervan af. Ik was blij dat ik een zonnebril op had! In deze omgeving mag je de benen laten werken op de beklimming van de Schlangenweg. Boven aangekomen heb je goed zicht op het in het dal gelegen Aken. Wat een uitzicht.

Op de terugweg brengt deze route nog een bezoek aan Vijlen en een aantal omliggende gehuchten. Aangekomen in Eys staat de laatste serieuze beproeving op het menu. De kuiten kunnen nog een keer worden getest op de Trintelerberg. Op een paar kleine hobbeltjes na staat nu niets meer in de weg tussen jou en een lekker potje gerstenat op de Sittardse markt

  • Fiets deze route eind april/begin mei. Als je over het plateau bij Aken rijdt heb je een prachtig uitzicht over de knalgele koolzaadvelden. Of zoals de Duitsers zeggen Raps.
  • In deze route daal je de Kaffeberg af. Let hier even op. Het wegdek is slecht. Laat je niet als een baksteen naar beneden vallen en knijp even wat harder in de remmen.
Download file: Sittard_Rimburg_Orsbach_90km_1000hm.gpx

Wil je deze route vanaf een Mac downloaden? Klik dan met de rechtermuisknop op de download link en selecteer ‘download linked file as’ of ‘bestand opslaan als’. Het GPX-bestand wordt dan gedownload maar krijgt automatisch een XML-extensie. Haal deze eraf om de GPX-route te gebruiken.

Voorbeeld: routenaam.gpx.xml wordt routenaam.gpx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *