De MTB-Bunderbos route is eens even lekker wat anders. Volg niet de vertrouwde gele bordjes met MTB route aanduiding erop , maar navigeer *zelf met je GPS over deze unieke route. Soms is het even tijd voor iets anders.

Met een lengte van 50+ kilometer en de nodige beklimmingen mag je deze route als een pittige opgave beschouwen. Er zitten meerdere lange klimmen in verscholen die je aan het eind van de route meer dan 700 hoogtemeters opleveren. Hatseflats! Voor de Strava-ers; deze route is goed voor de kudos!

Hoogtepunten tijdens de route zijn de MTB-beklimming van de Slingerberg, de snelle glooiende paden door het Bunderbos en de singletrack van het Kloosterbos naar het Klaverbos bij Meerssen

De route is geschikt voor de gevorderde mountainbiker, er zitten her en der een paar lastige technische kuitenbijters in. Goed voor de techniek dus. Zelf geen gevorderde biker? Maar beschik je wel over het uithoudingsvermogen van een os. Dan zou ik zeker een gooi wagen om deze MTB-route kapitein te maken!

Download file: Grimpeur_MTB_Bunderbos_50km_700hm.gpx

*De MTB-routes zijn allemaal een keer gereden en geoptimaliseerd voordat ze op de website worden geplaatst. Loopt de route ergens vast of is de route ergens onbegaanbaar geworden, door b.v. omgevallen bomen of weggespoelde tracks? Dan wordt een update zeer gewaardeerd. Plaats even een berichtje onder aan deze pagina en dan fixen we de route!

2 Replies to “MTB-route: Bunderbos

  1. Route gereden op 21-02. Soms was de gpx in het bos wat lastig te volgen. Tracks waren erg modderig, maar dat was geen verrassing na afgelopen regenperiode. Wel heel klauterpartijen door omgevallen bomen. Ga de route zeker nog eens rijden als het wat droger is. Zaten leuke stukken in.

  2. Route met 2 personen gereden op 16 mei 2020. Geweldig mooie route ! Soms in de bossen de gpx wat lastig te volgen (een gpx met meer punten zou beter zijn). Wij hebben de mtb-route van Valkenburg erbij gepakt. Pure geniet-dag !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *