De Swett Cycles | Swettride 2022 - Grimpeur | Wielrennen in Zuid-Limburg

In een mooi, rustig en uitdagend gebied fietsen we de favoriete Swett routes. Start-/finish locatie is wederom de gezellige weide op landgoed Terworm te Heerlen. Heerlen is “hometown of Swett Cycles” en de poort naar het Zuid-Limburgse Heuvelland. Vooraf geniet je van een “specialty” koffie, onderweg van appeltaart. Achteraf van een overheerlijke BBQ Burger, een Swett speciaal bier en muziek in de relaxte weide. We starten gezamenlijk om 10:00 uur om daarna in eigen tempo de door jou gekozen route te rijden op de racefiets of gravelbike, met of zonder Swett bike. Presteren, genieten en humor bepalen deze dag de sfeer. Rust en gezelligheid zijn gewaarborgd door het maximum aantal van 500 deelnemers. Kleinere evenementen zoals de Swettride zitten vol passie, zijn erg gezellig en vaak tot in de puntjes geregeld schreef Bicycling laatst en daar sluiten wij ons graag bij aan.

De race routes

Via Smockelaer routes in Zuid Limburg rijden we door de verrassend mooie en rustige Belgische Voerstreek en ook door het Waalse Land van Herve. Zonder stoplichten en fietspaden en met haar prachtige vergezichten en afdalingen. Op 2 van de “Swett dikke pret 15% klims” moedigen de Swettgirls je aan. Je wordt onderweg technisch ondersteund door een karakteristieke Swett wagen. We passeren de Swett modelnaam dorpjes zoals De Planck, Clermont en Val-Dieu. We rijden uiteraard de favoriete Swettroutes maar passen ze in 2022 op enkele trajecten aan zodat jullie elk jaar weer opnieuw, afwisselende wegen leren kennen. Afstanden van de racefietsroute: 120 km/1700 hm of 75 km/1050 hm.


“Je bent hier in het buitenland in eigen land”


De gravel routes

Gravellen in Zuid Limburg is uniek, avontuurlijk en uitdagender dan in de rest van Nederland. Je bent hier: ” In het buitenland in eigen land”. Singletracks en gevaarlijke afdalingen laten we achterwege, maar het blijft avontuurlijk in Zuid Limburg met mooie hoogtemeters en een “keigave” ondergrond, pittoreske dorpjes en vergezichten. Doe rustig in de afdalingen.
We rijden richting Vijlen om vroegtijdig af te buigen richting de Belgische Voerstreek waar we voor velen onbekende gravelpaden aandoen en samen met de wielrenners pauzeren. Daarna rijden we met de 80 km route naar het echte gravel gebied rondom Margraten en Schimmert met iets minder hoogtemeters dan de eerste helft. De Swett dikke pret 25% Bemelerberg is de steilste van de 6 venijnige klimmetjes. Vervolgens keren we terug naar de start-finish op Landgoed Terworm in Heerlen. De 50 km volgt vanaf de pauzeplek een eigen route over mooie paden en 3 klimmetjes via Slenaken, Wittem en Eys. Afstanden gravel 80 km/1000 hm en 50 km/600 hm.

No Swett No Glory! No Ride No Story!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *