De Isaac Alternatieve 2022 - Grimpeur | Wielrennen in Zuid-Limburg

Al 12 jaar wordt er net over de grens bij Maastricht een Alternatieve toertocht georganiseerd rond de datum van Nederlands enige klassieker. Dit jaar is het zover op zaterdag 16 april. Waar de klassieker alle bekende Zuid-Limburgse klimmetjes aandoet, gaat de Alternatieve op zoek naar klimmetjes die zelfs voor menig lokale fietser nog onbekend terrein zijn. 

De Alternatieve start in ’s Gravenvoeren en neemt je door de mooiste wegen van de Voerstreek naar het stuwmeer van Eupen. Hier rijd je 25km door de Ardennen om vanuit daar door Duitsland naar het Drielandenpunt te fietsen. Weer terug in de Voerstreek blijf je net onder de grens met Nederland en kom je terug bij finish in ’s Gravenvoeren. Is de lange lus van 160km iets te veel van het goede? Er is ook een lus van 130, 100 en 75km. 


Bij de finish staan verschillende Belgische biertjes koud!


De routes worden door de organisatie volledig uitgepijld en deelnemers worden voorzien van een gpx-bestand van de route, zodat iedereen de weg naar de finish weet te vinden. Onderweg word je getrakteerd op uitgebreide verzorgingsposten, inclusief het befaamde Alternatieve stokbroodje, zodat je weer vol energie verder kunt. Bij de finish staan verschillende Belgische biertjes koud! Door het kleinschalige karakter heb je wel de gezelligheid van een toertocht, maar geen massale drukte op de weg.

Inschrijven kan via deze knop

One Reply to “De Isaac Alternatieve 2022”

  1. Wel jammer dat ik deze editie moet missen, omdat ik me al had ingeschreven voor de Grenspalenklassieker 2022. Dat is dit jaar dus kennelijk op dezelfde dag dwz paaszaterdag. Jammer is dat ik geen versie van het parcours op RouteYou kon/kan vinden. Ligt dat aan mij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *